Миколаївщина має попередні домовленості про співпрацю з одним з найбільших регіонів Франції, – голова облради Табунщик

  • 12:22
  • 28.09.2024
a93a282e709af6cfcefb808c1f6ca7e4.i999x999x670

Делегація Миколаївської області під час роботи на 20-му конгресі асоціації Регіони Франції, який проходить у Страсбурзі, попердньо домовилася про співпрацю з одним з найбільших регіонів Франції Окситанією.

Про це повідомив голова Миколаївської облради Антон Табунщик.

"Сьогодні завершилась триденна робота у Страсбурзі на 20-му конгресі асоціації Регіони Франції. Для Миколаївщини це має вагомий результат – попередньо домовилися про співпрацю з одним з найбільших регіонів Франції Окситанією. Плануємо підписати відповідний меморандум, що дасть нашій області новий поштовх у розвитку та відновленні", - зазначив він.

Також, за його словами, представники Миколаївщини взяли участь у пленарному засіданні Конгресу Регіонів Франції та двосторонній зустрічі між головами обласних та районних рад України та спеціальним представником Президента Республіки з питань допомоги й відновлення України паном П'єром Гайльбронном. Говорили про особливості наших областей та виклики, що постали перед нами в умовах війни.

"Насамкінець долучилися до круглого столу «Україна: Залучення для підтримки областей, де відбулося підписання угоди про партнерство між Українська асоціація районних та обласних рад та Регіонами Франції. Це черговий меседж від Європи про абсолютну підтримку України та демократії! Дякую європейській спільноті за постійну підтримку України у такий час та зокрема, допомогу прифронтовій Миколаївщині. Переможемо разом!", - зазначив він. 

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024