Відновлення водопостачання в Миколаєві: Премʼєр-міністр Шмигаль ознайомився з ходом реалізації проєкту

  • 10:20
  • 27.09.2024
2024-09-26 16.15.17

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль відвідав Миколаївщину. Він нагадав, що найважливіший виклик у Миколаєві — це доступ мешканців до питної води.

Російські терористи зруйнували водогін Дніпро-Миколаїв, а потім підірвали Каховську ГЕС. Для Миколаєва знайшли технічне рішення — постачання води з річки Інгулець. Цього року Уряд виділив загалом 384 млн грн для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва цим шляхом.

Проте довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. 

«Сьогодні разом із головою Миколаївської ОВА ознайомилися з деталями цього проєкту. Уряд затвердив відповідну програму. Є доручення Президента. Орієнтовна вартість реалізації проєкту близько 8,8 млрд грн. Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом «Проєктуй та Будуй», - розповів Шмигаль.

Він також повідомив, що уже є попередні домовленості з партнерами, зокрема з Європейським інвестиційним банком про залучення донорських коштів на цей проєкт, тому розраховують на його швидку реалізацію.

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024