Новий водогін для Миколаєва коштує ₴8,8 млрд, — Кабмін

  • 14:57
  • 27.09.2024
295239_66f561a136ceb1_77668012_1500

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на відновлення постачання прісної води до Миколаєва потрібно 8,8 мільярда гривень. Роботи передбачають будівництво водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до міста. 

Про це він написав у соціальних мережах за результатами свого візиту до Миколаївської області. 

Загалом, додав Денис Шмигаль, цього року уряд виділив 384 мільйона гривень для фінансування стабільної подачі технічної води до Миколаєва з річки Інгулець.

«Проте, довгострокове вирішення проблеми полягає в будівництві водозабору з річки Південний Буг та магістрального водогону до обласного центру. Сьогодні разом із головою Миколаївської ОВА ознайомилися з деталями цього проєкту», – додав Денис Шмигаль.

Наразі, додав він, уряд затвердив відповідну програму, а презилент Володимир Зеленський надав відповідне доручення. 

«Орієнтовна вартість реалізації проєкту близько 8,8 мільярда гривень. Тепер доручаємо Міністерству розвитку громад та територій визначити джерела фінансування та за рахунок коштів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії розпочати роботи за принципом «Проєктуй та Будуй», – сказав прем’єр-міністр.

Він також повідомив про попередні домовленості з партнерами, зокрема – Європейським інвестиційним банком про залучення донорських коштів на цей проєкт.

«Тому розраховуємо на його швидку реалізацію», – додав Денис Шмигаль. 

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024