Ефективно реагувати на факти домашнього насильства: на Миколаївщині поліцейські прослухали курс тренінгів

  • 10:20
  • 28.09.2024
461472702_843561531301498_2253487345396165150_n

Протягом тижня шерифи громад, офіцери освітньої безпеки та ювенальної превенції вдосконалювали свої практичні навички із протидії фактам домашнього насильства. Поліцейські прослухали курс тренінгів, що організований сектором взаємодії з громадами управлінням превентивної діяльності обласного главку поліції за підтримки Всеукраїнської громадської організації «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу».

Тренером заходу виступила Олена Ковальова - професорка кафедри адміністративної діяльності поліції Одеського державного університету внутрішніх справ.

- Співробітники поліції ледь не першими реагують на випадки домашнього насильства. На Миколаївщині зафіксовано навіть більше подібних порушень, ніж у мирний час. Тож ця проблема під час повномасштабної війни не стає менш важливою, - розповідає Олександр Козловець, начальник сектору взаємодії з громадами.

Протягом кількох днів поліцейські відпрацьовували основні алгоритми реагування на випадки домашнього насильства, починаючи від виклику на лінію 102, особливостей комунікації із кривдником, закінчуючи збором доказів та запровадження плану безпеки для жертви. Також, поліцейські ознайомились із нововведеннями у законодавстві, які стосуються запобігання та протидії домашньому насильству, обговорили існуючі послуги для постраждалих громадян та роль поліції в наданні комплексної допомоги особам, у тому числі дітям, які постраждали від кривдників.

Наприкінці заходу учасники поділились враженнями від тренінгу, підвели підсумки роботи та отримали кваліфікаційні сертифікати.

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024