«Лікар на сьогоднішній день не обмежений у працевлаштуванні»,– в облздраві розповіли, чи будуть скорочувати медиків на Миколаївщині

  • 09:19
  • 09.07.2024
11 01 2022-02

На 21-й позачерговій сесії Миколаївської обласної ради було ухвалене рішення щодо реорганізації низки медичних закладів шляхом приєднання до міських та обласних лікарень. При цьому весь медичний персонал залишав за собою робочі місця. Однак питання щодо можливого скорочення лікарів знову було підняте. В обласному управлінні охорони здоров’я надали пояснення щодо цієї ситуації.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «МАРТ».

Інженер з охорони праці, юрисконсульт, інженер з метрології – цих фахівців, яких достатньо для декількох підрозділів, тут дійсно будуть скорочення. Що стосується лікарів та середнього медичного персоналу – вони не будуть скорочуватися. На сьогодні їм запропоноване працевлаштування у новоутворених штатних підрозділах. Вже є штатний розклад, котрий діятиме з першого серпня, – зазначила в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Ірина Ткаченко.

За словами Ірини Ткаченко, серед лікарів є випадки звільнень після реорганізації закладів. Однак це проходить виключно за власним бажанням самих медиків, котрі одночасно працюють в декількох закладах.

- Лікар на сьогоднішній день не обмежений у працевлаштуванні. Він може мати півставки в одному закладі, ще стільки ж – в іншому. Згідно з нових постанов НСЗУ, на на основному місці роботи лікар має бути закріплений лише по певним пакетам, – розповіла пані Ірина.

В контексті питання обговорювалось не лише скорочення лікарів, але й доля пацієнтів, зокрема обласного будинку дитини. У ньому спеціалізовану закладі фактично постійно проживає малеча, яка стала сиротами.

- Є рекомендації Міністерства охорони здоров’я, що з 1 січня 2025 року вже не будуть виділятися субвенції щодо дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній день будинок дитини буде функціонувати як структурний підрозділ обласної дитячої лікарні, і його вихованці продовжуватимуть знаходитися там без перешкод, – додала посадовиця.

В управлінні запевняють – кожний лікар чи молодший медичний працівник у нинішній час на вагу золота. Тому при реорганізації закладів було докладено максимальних зусиль задля збереження кваліфікованих кадрів.

Новини

29 липня 2024
28 липня 2024