Поява закону про демобілізацію залежить від ситуації на фронті та інших чинників, – речник Міноборони України

  • 10:53
  • 29.07.2024
1a654039ae2824db6438de916283ed6b.i999x999x670

Поява закону про демобілізацію залежить від ситуації на фронті, темпів мобілізації, постачання зброї та низки інших чинників.

Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в інтерв’ю NV.

За його словами, робота над законом – це складний процес: визначені певні терміни, консультації щодо цього йдуть постійно.

“Але водночас слід усвідомлювати, що багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації і тих мобілізаційних процесів, які будуть відбуватися в нашій країні. І від західної допомоги – скільки, якої зброї і в які терміни нам поставлять, і чи будуть західні партнери дотримуватися цих термінів. На це впливає і підготовка тих людей, які будуть виконувати бойові задачі, і ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою”, – сказав він.

Лазуткін уточнив, що йдеться про комплексне питання, яке має вирішуватися узгоджено з Генштабом, військовим керівництвом, Міноборони і всіма структурами, які до цього дотичні.

“Ми розуміємо, якщо, наприклад, восени Путін оголосить мобілізацію в Російській Федерації, і цей процес буде масштабним, то це одне питання. Інше питання, якщо нам вдасться за рахунок західної підтримки, в тому числі, змінити ситуацію на полі бою кардинально. Це вже інші ввідні дані”, – додав речник.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони розробляють законопроєкт про демобілізацію. Однак його поява залежить від низки чинників, тому точну дату у відомстві поки що назвати не можуть.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024