На Миколаївщині держреєстратор відчужив земельну ділянку поблизу Чорноморського узбережжя стороннім особам

  • 11:54
  • 07.09.2024

Слідчі поліції завершили досудове розслідування відносно держреєстратора, який відчужив земельну ділянку поблизу Чорноморського узбережжя стороннім особам.

Своїми злочинними діями посадовець завдав збитків державі на понад 300 тисяч гривень. Його подальшу долю вирішить суд.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у квітні зловмисник, перебуваючи на посаді державного реєстратора, з метою отримання третіми особами неправомірної вигоди, зловживав своїми повноваженнями і без наявності правових підстав, прийняв рішення та здійснив реєстрацію у держреєстрі речових прав на нерухоме майно за третіми особами земельної ділянки у курортній зоні «Коблеве» на Чорноморському узбережжі, власником якої є Коблівська сільська рада.

Своїми діями зловмисник завдав державі 320 тисяч гривень збитків.

У серпні слідчі відділення поліції № 8 Миколаївського районного управління за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомили 43-річному посадовцю про підозру за ч. 1 ст. 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги».

Нині слідчі завершили досудове розслідування вказаного кримінального проводження за фактами зловживання своїми повноваженнями, з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало істотної шкоди громадським інтересам, та несанкціонованої зміни інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, якщо вона заподіяла значну шкоду (ч. 1 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Новини

16 вересня 2024
15 вересня 2024