Telegram оновив політику модерації приватних чатів після затримання Дурова

  • 11:21
  • 07.09.2024
24d15311cad80166a575767f5696e3d1

Месенджер Telegram оновив свою політику — тепер користувачі можуть повідомляти модераторам про приватні чати. «Тихе» оновлення відбулося після арешту його засновника Павла Дурова.

Про це пише TechCrunch.

На сторінці поширених запитань раніше зазначалося, що всі приватні чати захищені від запитів на модерацію. А зараз — текст на сторінці починається з того, що в усіх чатах Telegram є кнопки «Повідомити», які дозволяють позначати незаконний контент, щоб це розглянули модератори.

Telegram також опублікував електронну адресу для автоматичних запитів на видалення, куди користувачі можуть надсилати посилання на контент, який потребує уваги модератора.

Месенджером користуються майже один мільярд активних користувачів кожного місяця, і він зберігав репутацію мінімального контролю за діями користувачів. Однак оновлення модераторської політики спричинене тим, що французька влада взяла під арешт Павла Дурова за злочини, пов’язані зі зображеннями сексуального насильства над дітьми, торгівлею наркотиками та шахрайськими операціями.

Новини

16 вересня 2024
15 вересня 2024