На окупованих територіях Новокаховської громади Херсонщини немає питної води та централізованого завозу продуктів

  • 13:56
  • 29.07.2024
photo_5253923301972106621_y

У населених пунктах тимчасово окупованої Новокаховської громади на Херсонщині після знищення Каховської ГЕС почали міліти колодязі, внаслідок чого у селах Маслівка, Обривка та Нові Лагері немає доступу до води. Воду можна отримати лише як гуманітарну допомогу від окупаційної влади.

Про проблеми з водою повідомляють підконтрольні російській владі медіа.

В одному з сюжетів місцева мешканка розповіла, що через відсутність води посохли городи, бо люди їх не поливають, адже бережуть воду для побутових потреб. 

Також один з місцевих жителів розповів, що магазин у селі (якому саме невідомо, – редакція) не працює вже близько року і централізованого завозу продуктів немає. Місцеві мешканці складають списки та просять односельців, які мають автомобілі та їздять в місто, аби ті купували та привозили необхідні продукти. 

Зазначимо, що після знищення Каховської гідроелектростанції окупаційна влада не визнавала вплив руйнування ГЕС на забезпечення водою територій тимчасово окупованого лівобережжя області, проте пізніше Володимир Сальдо все ж підтвердив існування проблем з водою та поливом, внаслідок чого знизився відсоток врожаю.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024