Актори відеоігор у Голлівуді оголосили новий страйк через загрозу ШІ

  • 07:17
  • 29.07.2024

Актори Голлівуду, що працюють у відеоігровій індустрії, оголосили про початок страйку через загрозу використання штучного інтелекту (ШІ).

Про це повідомила профспілка акторів SAG-AFTRA.

Після півтора року переговорів щодо нового контракту між великими розробниками відеоігор, такими як Activision, Warner Bros, Take Two та Walt Disney, і профспілкою, що представляє понад 2500 акторів, сторони не змогли досягти згоди з питань захисту від використання ШІ.

Дві сторони домовилися з кількох ключових питань, таких як заробітна плата та безпека праці, але захист, пов’язаний із використанням технології ШІ, залишається серйозною перешкодою.

Актори стурбовані можливістю використання генеративного ШІ для відтворення їхніх голосів і фізичної зовнішності для анімації персонажів відеоігор без належної компенсації. Однак розробники відеоігор стверджують, що вже і так пішли на достатні поступки щодо вимог профспілки.

За даними світового лідера у сфері відеоігор та геймерських даних Newzoo, глобальна ігрова індустрія щорічно генерує понад $100 млрд прибутку. Люди, які розробляють і втілюють ці ігри в життя, є рушійною силою цього успіху, заявили в SAG-AFTRA.

Попередня угода, яка не передбачала захисту від ШІ, мала закінчитися в листопаді 2022 року, але була продовжена на щомісячній основі під час переговорів.

Це вже другий страйк під егідою Гільдії кіноакторів США. Минулого року теле- та кіноактори отримали $1 млрд нових виплат і пільг, а також гарантії щодо використання ШІ. 118-денний страйк став найдовшим за 90-річну історію профспілки.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024