Камала Гарріс обрала трьох претендентів на кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії США

  • 11:54
  • 29.07.2024

Віцепрезидентка і потенційна кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс визначилася з трьома претендентами на кандидата у віцепрезиденти від Демократичної партії.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела.

До короткого списку Гарріс увійшли троє посадовців, яким симпатизує більшість американців. Це сенатор від штату Аризона Марк Келлі, губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро й губернатор Міннесоти Тім Волз.

Очікується, що Гарріс остаточно вибере кандидата до 7 серпня. Вона має представити кандидата у віцепрезиденти на національному зʼїзді Демократичної партії 19—22 серпня в Чикаго. Там демократи офіційно висунуть Камалу Гарріс як кандидата у президенти на виборах від своєї партії.

Усіх трьох претендентів Гарріс обʼєднує те, що це білі політики-чоловіки з центристськими нахилами, які могли б допомогти Гарріс заручитися прихильністю виборців у «хитких» штатах  та донорів. Усі троє відомі своєю різкою критикою кандидата в президенти від Республіканської партії США Дональда Трампа та його агресивного стилю політики.

Оскільки чинний президент Джо Байден вийшов з перегонів буквально за 100 днів до виборів, Камалі Гарріс, яка тепер балотуватиметься замість нього, доведеться докласти неабияких зусиль, аби вчасно підібрати достойного напарника і загалом підготувати якісну й виграшну президентську кампанію.

Демократи попереджають, що попри брак часу Камалі все одно доведеться провести ретельний відбір, щоб виявити будь-які червоні прапорці у своїх імовірних кандидатів у віцепрезиденти. Ці застереження особливо актуальні на тлі нового скандалу з кандидатом у віцепрезиденти Джей Ді Венсом, якого обрав її суперник Трамп, — днями Венса розкритикували за його зневажливі коментарі щодо бездітних жінок, зроблені у 2021 році.

Процесом перевірки обраних Камалою претендентів на кандидата у віцепрезиденти зайнявся колишній генеральний прокурор Ерік Холдер. Його юридична фірма Covington & Burling LLP зібрала досьє на 12—15 кандидатів.

Джош Шапіро — популярний губернатор, мабуть, найважливішого для результатів виборів «хиткого» штату. Крім того, він умілий оратор, який знає, як достукатися до селян, а це завжди було слабким місцем демократів.

Тім Волз — колишній вчитель і військовий Національної гвардії США. Він зможе обійти Венса в боротьбі за голоси зі штатів Середнього Заходу.

Марк Келлі представляє Аризону — один із ключових штатів, результат голосування в якому може визначити долю виборів президента, а також займає більш жорстку, ніж адміністрація Джо Байдена, позицію в питанні міграції. Його дружина Габріель Гіффордс — колишній член Конгресу. Вона стала активісткою в боротьбі проти зброї у Штатах після того, як пережила замах у 2011 році.

Гарріс також шукає варіанти в кабінеті Байдена. За словами джерел, її кампанія розглядає ще й міністерку торгівлі Джину Раймондо та міністра транспорту Піта Буттіджеджа.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024