WP: F-16 будуть в Україні за кілька тижнів. Літаки можуть посилити ППО

  • 07:30
  • 29.07.2024
bnnbb

Західні винищувачі F-16 повинні прибути до України протягом кількох тижнів. Їх можуть використати для збиття повітряних цілей.

Про це пише Washington Post із посиланням на джерела. 

Українські та західні неназвані посадовці кажуть, що літаки навряд чи негайно вплинуть на ситуацію на полі бою. Це повʼязано з тим, що Київ отримає мало літаків, водночас росія має багато засобів протиповітряної оборони, які можуть збити їх. 

Тому перші F-16, імовірно, застосовуватимуть для посилення протиповітряної оборони. Так, винищувачі збиватимуть ракети, безпілотники та літаки, а не завдаватимуть ударів по наземних силах росії та інших обʼєктах поблизу фронту.

Посадовець українського оборонного відомства заявив WP, що українські F-16 нестимуть удосконалені ракети середньої дальності «повітря — повітря» AIM-120, які також використовують для наземних систем NASAMS.

За даними WP, спочатку винищувачі навряд чи підлітатимуть надто близько до лінії фронту, тож поки незрозуміло, чи зможуть вони стримати літаки окупантів, які залітають з російського повітряного простору.

Як зазначає видання, захист F-16 на землі також буде складним завданням, адже українські аеродроми розташовані в радіусі, куди можуть ударити російські ракети. Офіцер українського оборонного відомства пояснив, що для убезпечення Київ використовує засоби маскування та навіть паркує моделі літаків на аеродромах як приманку.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024