За добу на Миколаївщині виникло 16 пожеж на відкритих територіях

  • 08:31
  • 29.07.2024

За минулу добу, 27 липня, виникло 16 пожеж на відкритих територіях Миколаївської області. Горіли суха трава, чагарники та сміття в усіх районах області. Займання зафіксовані на місцевостях таких територіальних громад: Казанківська, Куцурубська, Веснянська, Первомайська, Братська, Галицинівська, Новоодеська, Олександрівська, Костянтинівська, Нечаянська, а також м. Миколаєві. Загальна площа пожеж склала понад 20 га. На всі випадки забезпечено оперативне та професійне реагування пожежних підрозділів Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Також на гасіння залучались вогнеборці місцевих пожежних охорон «Олександрівка», «Бузьке», «Галицинове» та «Синюхін Брід». Традиційно до таких наслідків призводить необережне поводження з вогнем або навмисний підпал.

Слід зазначити, що в декількох випадках вогонь із сухостою перекинувся на господарчі споруди приватних домоволодінь. Так, в с. Петрівка Веснянської ТГ, с. Трикрати Олександрівської ТГ та в м. Миколаєві знищено господарські будівлі та існувала загроза розповсюдження вогню на житлові будинки. Вогнеборці вчасно ліквідували пожежі, не допустивши значних матеріальних збитків.

В Куцурубській ТГ виникла пожежа внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків. Вогнеборці 22 державної пожежно-рятувальної частини оперативно її загасили.

Як висновок, в більшості таких пожеж винні самі люди, оскільки необережне поводження з вогнем, створення стихійних сміттєзвалищ та недбалість в обробленні та прибиранні присадибної ділянки діло рук самих громадян.

Тому, Головне управління ДСНС України у Миколаївській області вкотре наголошує: шановні мешканці, бережіть природу та свої домівки, не нехтуйте елементарними правилами пожежної безпеки. У разі виникнення незначного загоряння спробуйте самотужки приборкати вогонь водою чи підручними засобами. У випадку значної пожежі телефонуйте за номером 101.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024