Зеленський назвав три ключові фактори справедливого завершення війни

  • 15:28
  • 29.07.2024
1a2de75143e57ae2bc22be5409bc34a1.i999x999x670

Терпіння, підтримка України та дипломатичний тиск на росію є трьома факторами справедливого завершення війни.

Про це інтерв’ю японському мовнику NHK заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Терпіння, підтримка та дипломатичний тиск – ось три фактори справедливого завершення війни. Якщо США та європейські країни збережуть єдність, це буде додатковим тиском і покаже Москві, що у неї шансів немає», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню, поки Росія продовжує окуповувати територію України.

Президент зазначив, що Київ розпочне детальні переговори з відповідними країнами щодо територіальної цілісності та інших питань.

Він сказав, що до кінця листопада створить план дій для досягнення миру.

Глава держави також розповів, що під час нещодавньої телефонної розмови з експрезидентом США Дональдом Трампом запросив його відвідати Україну.

«Якщо пан Трамп хоче дізнатися щось про Україну, він може приїхати і переконатися на власні очі або запитати мене. Трамп сказав мені, що готовий відповісти на будь-які запитання, і що у мене є його номер телефону», - сказав Зеленський.

Президент також наголосив на важливості підтримки з боку Японії.

«Японія є представником Групи семи і надала нам економічну, гуманітарну та технічну підтримку. Вона швидко прийшла нам на допомогу. Це була перша країна, яка не входить до НАТО, яка підписала з Україною угоду про співпрацю в сфері безпеки», - сказав глава держави.

Він також висловив сподівання, що Японія використовуватиме свій вплив на інші країни як лідер Тихоокеанського регіону та забезпечить співпрацю для відновлення України.

Новини

8 вересня 2024
7 вересня 2024