На Миколаївщині пошкоджено 152 об'єктів медзакладів та 13 — зруйновано вщент

  • 12:22
  • 26.06.2024

За час повномасштабної війни у Миколаївській області було пошкоджено 152 об'єкти медзакладів та ще 13 — зруйновано повністю без можливості відновлення.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Зазначається, що понад два роки через бомбардування та системні атаки Росії було пошкоджено 1619 об’єктів медзакладів та ще 214 зруйновано повністю без можливості відновлення. 

Зокрема, найбільше постраждали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Херсонщини та Запоріжжя. Крім того, зараз отримати дані щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо. 

В Мінздоров'я зазначили, в Миколаївській області повністю відновлено 82 об'єкти медзакладів та 50 відновлені частково.

У відомстві також повідомили, що вже повністю відновлено 524 обʼєкти медзакладів та ще 358 відновлені частково. Йдеться про відбудову лікарень на деокупованих територіях, а також тих, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Найбільше обʼєктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Роботи з відновлення триватимуть й надалі. 

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024