Близько 2,3 млн військовозобов’язаних українців оновили свої дані, з них 1,1 млн — придатні

  • 07:17
  • 26.06.2024

Станом на 25 червня 2024 року, 1,1 млн військовозобов’язаних, які оновили свої дані, придатні до призову та можуть бути мобілізовані до лав Збройних сил України.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу «Армія TV».

«Це важлива інформація, тому що багато заброньованих, багато тих, хто має право на відстрочку. Тобто мільйон і сто тисяч можуть бути мобілізованими і, відповідно, стати до лав Сил оборони», — пояснив він.

Він підкреслив, що найближчим часом ці люди не зможуть допомогти на фронті, але оновлення даних дає можливість краще вести військовий облік.

Загалом, близько 2,3 млн українців уже оновили свої дані про військовий облік, з них 1,78 млн — через мобільний застосунок «Резерв+».

18 травня набув чинності закон про мобілізацію та військовий облік. Тож тепер усі військовозобов’язані з 18 до 60 років повинні протягом 60 днів (тобто до середини липня) оновити свої облікові дані.

Вони мають повідомити номер телефону, фактичну адресу проживання та інші військово-облікові дані, це можна зробити трьома способами: через ТЦК, ЦНАП або мобільний застосунок «Резерв+».

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024