Меморіальний комплекс пам’яті загиблим героям в Миколаєві: погоджено завдання на проєктування

  • 10:20
  • 25.06.2024
449109446_792674159712376_3620675520583510165_n (1)

Департаментом архітектури та містобудування Миколаївської міської ради було погоджено завдання на проєктування для спорудження меморіального комплексу, присвяченого пам’яті загиблим героям-воїнам, що боронили Україну в російсько-українській війні.

Про це повідомили в департаменті.

Меморіальний комплекс буде розташовано на території Центрального міського кладовища по Херсонському шосе в Інгульському районі Миколаєва.

Наступний крок за Управлінням капітального будівництва Миколаївської міськради – це проведення експертизи проєкту кошторису та замовлення проєктно-кошторисної документації.

Проєктно-кошторисна документація є продовженням співпраці з переможцем відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу.

Переможцем конкурсу став авторський колектив з м. Кам’янця-Подільського у складі двох архітекторів:  Андрія Дідюка та Володимира Дідюка.

Проєктно-кошторисна документація буде розроблятися на основі концептуальних рішень конкурсного проєкту з уточненням конструктивних рішень.

Основною метою концептуального рішення є створення мінімалістичного простору, який віддзеркалює сучасні цінності та вшановує пам'ять про загиблих героїв, зазначається у повідомленні департаменту архітектури. Ділянка поділена на дві частини: сквер "Скорботна мати" та меморіал. Це середовище призначене для проведення публічних заходів у сквері та короткочасного перебування в меморіалі.

Меморіал складатиметься з 3-х розірваних стін, які простягатимуться вздовж ділянки та будуть зміщені між собою. Дві з крайніх стін символізують шлях, який плавно спускається вниз по рельєфу нижче рівня землі. Ця архітектурна особливість ізолює місце вшанування від надмірного шуму, створюючи атмосферу спокою та роздумів. Крім того вона підкреслює важливість цього місця та плавно направляє до центральної частини меморіалу, яка втілена у формі зламу. Цей символічний злам інтерпретується як переломний момент у боротьбі нашої країни за незалежність та боротьбу. Водночас він подібний до великої книги, де зафіксовані імена героїв, які віддали свої життя за Україну.

Новини

28 вересня 2024
27 вересня 2024