Сєнкевич попередив про скорочення кількості комунальних автобусів на маршрутах Миколаєва: «Додадково мобілізовано водіїв»

  • 10:33
  • 22.05.2024
сенька

З наступного тижня у Миколаєва на 10% зменшиться кількість комунальних автобусів, які виходять на маршрути. Це повʼязано з тим, що деяких водіїв мобілізували на війну.

Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич під час брифінгу 21 травня.

— В нас додадково мобілізовано водіїв, які працювали на комунальних автобусах. Тому з наступного тижня на маршрути буде виходити мінус два автобуси. Транспорт просто буде стояти, бо немає кому ним керувати. Люди працюють позмінно, – зазначив мер.

Зокрема, станом на ранок 21 травня на маршрути вийшло 22 комунальні автобуси, а з наступного тижня їх курсуватиме 20. З якого саме маршруту знімуть транспорт буде повідомлено додадково. 

Олександр Сєнкевич нагадав, що місто отримує комунальний транспорт від міжнародних партнерів, а також проводить відповідні закупівлі за кредитні кошти. Йдеться про кредитний договір з Європейським інвестиційним банком на придбання низькопідлогових автобусів за €4,5 мільйона, який було підписано ще в 2018 році. В тендері перемогла турецька компанія, яка має доставити 26 одиниць транспорту. Однак, проблема з водіями залишається актуальною.

— В нас є додаткові одиниці транспорту, але немає водіїв. Тобто ця цифра в 22 автобуси могла б бути більшою. Жінки-водії радо йдуть працювати на трамваї, дещо з острахом на тролейбуси, але не хочуть працювати на автобусах. Бояться, але чесно кажучи, я не розумію відмінності праці на тролейбусі та автобусі, - повідомив мер міста.

Новини

15 червень 2024
14 червень 2024