У Миколаєві восени 2022 року затопило техприміщення фонтанів на Соборній площі – ремонт електрощитів може обійтись в понад півмільйона гривень

  • 08:18
  • 26.07.2024
gorsovet-s-fontanami-4-16x9-16x9y

КП "Миколаївські парки" шукають підрядника, щоб виконати капітальний ремонт електрощитів після затоплення технічних приміщень фонтанів з частковою заміною комплектуючих на площі Соборній.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Очікувана вартість робіт складає 688 тисяч 837 гривень. До 31 липня триває процес подачі тендерних пропозицій, на 1 серпня заплановано проведення аукціону.

Виконати капітальний ремонт треба до 1 жовтня 2024 року. Зокрема підрядник має замінити шитовий нагрівач, реле контролю, замінити кабелі, автоматичні вимикачі, блок живлення, реле дистанційного вимкнення світильників, змонтувати контролер управління датчиками, встановити музичний автономний шоуплеєр, адаптери для світильників та інше обладнання.

В коментарі "ПН" на підприємстві пояснили, що причина затоплення технічних приміщень фонтанів полягає в сильних зливах в період з 22 по 25 листопада 2022 року. Однак внаслідок війни і масштабний блекаут фахівці підприємства не змогли відкачати воду.

"Вже 26 листопада було отримано інформацію щодо факту залиття технічного приміщення, розташованого на площі Соборна, в якому зберігається устаткування фонтану. Технічне приміщення на площі Соборна – є підвальним приміщенням, до якого, через люк, під час опадів потрапляє вода, яка у свою чергу відкачується до міської каналізаційної мережі дренажним насосом, встановленим в нижчій точці вказаного приміщення. Однак, 23.11.2022, внаслідок збройної агресії російської федерації, по всій країні стався масштабний «блекаут», тож, з причини відсутності електричної енергії в мережах, вищезазначений дренажний насос не виконав своєї функції, що і стало причиною залиття технічного приміщення. Що і призвело за собою вихід з ладу обладнання, яке розташоване у технічному приміщенні фонтанів за адресою: площа Соборна", – зазначили на підприємстві.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024