Сирський: За останні шість днів росіяни не просунулись на Покровському напрямку ані на метр

  • 16:29
  • 06.09.2024
сирський

Російські війська останнім часом не просуваються на Покровському напрямку на Донеччині.

Про це головнокомандувач Олександр Сирський заявив в інтервʼю CNN.

Головком назвав операцію в Курській області РФ успішною і підкреслив, що Москва перекинула до Курська десятки тисяч військових, включно з одними з найкращих десантно-штурмових підрозділів.

Він також визнав, що Україна перебуває під значним тиском в районі Покровська, однак останнім часом росіяни там не просуваються.

«За останні шість днів ворог не просунувся на Покровському напрямку ані на метр. Тобто наша стратегія працює», — зазначив він.

Сирський підкреслив, що Сили оборони позбавили росіян можливості маневрувати й розгортати свої сили підкріплення з інших напрямків.

«І це послаблення, безумовно, відчувається на інших напрямках. Ми відзначаємо, що кількість артилерійських обстрілів та інтенсивність наступу зменшилися», — сказав він.

Покровський напрямок — один з найгарячіших на фронті, щодня там відбуваються десятки боєзіткнень. Начальник Покровської міської адміністрації Сергій Добряк ще 18 серпня казав, що росіяни перебувають за 11 кілометрів від Покровська. Через це там оголошували примусову евакуацію мирного населення.

 

Новини

16 вересня 2024
15 вересня 2024