В бюджеті Миколаєва немає ₴13 мільйонів на капремонт пошкодженого будинку на Янтарній – ДЖКГ очікує на допомогу донорів

  • 16:29
  • 26.07.2024
a1d83772acf054c437ccaaa55ef356ed.i999x999x670

Перший заступник директора Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Ігор Набатов заявив, що в бюджеті міста відсутні 13 мільйонів гривень на відбудову багатоповерхівки по вулиці Янтарна, 67, яка постраждала від обстрілу. Але є надія, що місто отримає необхідні кошти від донорів.

Про це він заявив в ході засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики 25 липня.

Депутат міськради Максим Коваленко поцікавився, чи враховані кошти на ремонт пошкоджених внаслідок обстрілів будинків за адресами: вулиця Космонавтів, 132, вулиця Янтарна, 67 та будинок на Нікольській в перерозподілі бюджету громади Миколаєва на 2024 рік, на що посадовець заявив, що на будинок по вулиці Космонавтів направлять 5 мільйонів гривень, також до переліку включили і будинок на Нікольській.

Що ж стосується будинку по вулиці Янтарна, 67, то там на капітальний ремонт будинку необхідно 13 мільйонів гривень, однак зараз немає можливості знайти такі видатки. Проте Департамент ЖКГ приймає участь у конкурсі, який проводиться Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури в рамках Проєкту "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)".

— І в цьому конкурсі ми посіли одне з місць, яке дозволяє забезпечити відповідне фінансування. Тривають останні моменти організаційного характеру щодо можливості виділення відповідних сум. Чекаємо звʼязку між HOPE та Миколаєвом, нещодавно в нас запросили додаткову інформацію, – поділився Ігор Набатов.

Відмітимо, що проєкт реалізується за фінансового сприяння Мультидонорського трастового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України. Грантова угода укладена між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024