Камала Гарріс виступила за припинення вогню між Ізраїлем і Газою після зустрічі з ізраїльським премʼєром Нетаньягу

  • 15:58
  • 26.07.2024
Q_lIMau8WBSh0Si5W1cKAMSzhqB84sBL

Віцепрезидентка і потенційна кандидатка в президенти США від демократів Камала Гарріс закликала прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу зупинити війну в Газі, досягнувши угоди про припинення вогню з ХАМАС, і повернути заручників.

Про це пишуть APABCBBC.

За словами Гарріс, вона провела «відверту та конструктивну» розмову з Нетаньягу, у якій підтвердила право Ізраїлю на самооборону, проте висловила стурбованість великою кількістю смертей у Газі та «жахливою» гуманітарною ситуацією там.

Загалом Камала Гарріс повторила позицію президента США Джо Байдена, однак зробила це більш рішуче і прямо. Це сталося за день після того, як Нетаньягу виступив із промовою в Конгресі, захищаючи війну, присягаючи досягти «повної перемоги» над ХАМАС і мало згадуючи про переговори про припинення вогню. Водночас Гарріс вважає, що в переговорах є «обнадійливі рухи».

Віцепрезидентка сказала, що рішення про дві держави є гарантією, що існуватиме безпечна єврейська демократична держава, а палестинці отримають «свободу», на яку вони «заслуговують». І наголосила, що війна Ізраїлю й Палестини складніша, ніж просто підтримка однієї чи іншої сторони.

Для Камали Гарріс зустріч з ізраїльським премʼєром стала можливістю продемонструвати, що вона має чітку позицію і рішучість домогтися завершенню війни в Газі. Зараз на неї звернена увага лівих політичних сил, які вважають, що Байден зробив недостатньо, щоб змусити Нетаньягу припинити війну. Тим часом республіканці теж уважно стежать за Гарріс у спробі затаврувати її як ту, хто недостатньо підтримує Ізраїль.

Президент США Джо Байден також зустрічався з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Він закликав до угоди з ХАМАС, повернення заручників. Нетаньягу сказав, що заради повернення заручників активізує переговори з ХАМАС.

Байден пообіцяв дотримуватися більш жорсткої лінії з Нетаньягу, оскільки йому не потрібно вже турбуватися про своє політичне майбутнє. Президент США після виходу з президентських перегонів заявив, що зробить угоду про припинення вогню ключовою темою свого перебування на посаді.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024