Декабристів стала вулицею Захисників Миколаєва, а Фалєєвська тепер вулиця Олексія Вадатурського: Кім підписав розпорядження про перейменування вулиць та інших об'єктів в місті та області

  • 17:54
  • 26.07.2024
lbkg23nrjrun9d9v4hnrcimpaqsy4udq

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім підписав розпорядження від 26.07.2024 № 273-р «Про перейменування об'єктів топоніміїї».

З повним текстом розпорядження можна ознайомитись на офіційному  сайті Миколаївської ОВА.

Відзначимо, що в переліку 411 об'єктів.

Нагадаємо, перейменування належить до компетенції громад. У них було майже девʼять місяців для того, щоб це зробити. Майже всі місцеві ради та їх голови прийняли низку рішень та розпоряджень щодо перейменування. Єдина громада, яка не прийняла жодного рішення – це місто Миколаїв. Міська рада Миколаєва оголосила громадські обговорення 27 квітня, в останній день, коли вже повноваження щодо перейменування мали перейти до Миколаївської ОВА. Щоб уникнути паралельних обговорень, в обласній адміністрації пішли назустріч й дочекалися пропозицій міськради. Разом з тим до ОВА надходили пропозиції від громадських об'єднань, військових, які боронять нашу країну, що не були враховані містом.

За результатами опрацювання фахівцями ОВА до зведеного переліку обʼєктів, які підлягають перейменуванню увійшло 411 назв вулиць, провулків, узвозів тощо. Перелік пропозицій від Миколаївської міськради склав 184 вулиці, з яких 52 вулиці не підлягають перейменуванню через дублювання або інші причини, не передбачені зазначеним Законом.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», а саме до абзацу четвертого пункту 6 статті 8, у разі якщо до 27.04.2024 місцевими радами або головами місцевих громад не прийнято рішення про перейменування об’єктів топонімії населених пунктів, таке перейменування здійснюється у період з 27.04.2024 по 27.07.2024 розпорядженням голови відповідної обласної державної адміністрації (особи, яка відповідно до законодавства здійснює його повноваження).

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024