Суд зобов’язав сільраду на Миколаївщині відремонтувати укриття в ліцеї: на це планують витратити понад ₴5 млн

  • 13:56
  • 26.07.2024

Суд у Миколаєві зобовʼязав Воскресенську селищну раду відремонтувати занедбане протирадіаційне укриття в Пересадівському ліцеї.

Про це повідомила Миколаївська окружна прокуратура. 

Правоохоронці зазначили, що укриття, розраховане на 100 осіб — учнів, працівників закладу та населення, знаходиться у неналежному стані. Натомість власник — Воскресенська сільрада не вживає заходів для приведення будівлі до ладу. 

«Ураховуючи актуальність збереження фонду захисних споруд, з огляду на триваючий воєнний стан в Україні внаслідок російської агресії та ведення активних бойових дій, а також неповноту заходів, вжитих уповноваженими органами влади на цьому напрямку, прокурор звернувся до суду з відповідним позовом», — йдеться в повідомленні.

Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора та зобовʼязав сільраду привести укриття у до відповідного технічного стану.

«Суд задовольнив у повному обсязі позов прокурора, зазначивши, що систематичне невжиття визначених законодавством заходів з метою приведення захисної споруди цивільного захисту до стану готовності суперечить інтересам держави у сфері підготовки країни до оборони в умовах воєнного стану та захисту життя людини», — повідомили в прокуратурі.     

Після рішення суду, 24 липня, відділ освіти Воскресенської сільради оголосив тендер на капітальний ремонт укриття на суму 5 мільйонів 632 тисячі гривень.

Скриншот з ProZorroСкриншот з ProZorro

За даними, що опубліковані на платформі Dream, окрім загально-будівельних робіт  підрядник має укомплектувати укриття місцями для сидіння, ємностями з питною водою, контейнерами для зберігання продуктів, резервним освітленням, баками для відходів, засобами для надання медичної допомоги.

Аукціон по тендеру запланований на 9 серпня. Переможець торгів має завершити ремонт укриття до 31 грудня 2024 року.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024