Верещук під час візиту до Миколаєва заявила, що 1,5 мільйону українців продовжать виплати ВПО ще на півроку

  • 14:57
  • 25.07.2024

Мінсоцполітики розглядає пропозицію щодо розширення переліку категорій, що можуть отримувати виплати ВПО. При цьому тим, хто вже отримує допомогу, продовжать її ще на пів року.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час візиту до Миколаєва 23 липня.

— Ми подали ці пропозиції, їх розглядає Міністерство соціальної політики. Ще немає результатів розгляду, але ми точно знаємо, що з вересня будуть продовжені виплати. Люди хвилювалися, що у вересні їм припинять виплати. Було прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати будуть продовжені тим категоріям, які зараз отримують, а це близько півтора мільйона людей. Ці категорії отримають точно. Коли ми кажемо про нові категорії, то ми чекаємо ще на рішення міністерства соціальної політики, - розповіла Верещук.

Ірина Верещук також додала, що переселенцям, що належать до вразливих категорій, автоматично буде продовжено виплати ще на 6 місяців. А тим, хто писав заяву на продовження виплат, потрібно знов звернутися до відповідних управлінь.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024