АМКУ таки дозволив французькій DVL Telecom придбати український lifecell

  • 07:17
  • 26.07.2024

Антимонопольний комітет України 25 липня розглянув заявку компанії DVL Telecom на придбання українського оператора lifecell та схвалив її, про це йдеться на сайті АМКУ.

Дедлайн розгляду минув ще минулого тижня, 18 липня. DVL Telecom, яка є «дочкою» французької інвесткомпанії NJJ Capital, що належить мільярдеру Ксавʼє Ньєлю, хотіла набути контроль над ТОВ «Глобал Білгі», «Лайфсел» та «Укртауер» – нині комітет надав на це дозвіл.

16 квітня Апеляційний суд зняв арешт з 19,8% корпоративних прав lifecell. Французький мільярдер Ксав’є Ньєль, інвесткомпанія Horizon Capital і Шелемба придбають усі українські активи Turkcell: lifecell, оператора веж UkrTower і мережу колцентрів GlobalBilgi за $525 млн. Дозвіл АМКУ на придбання «Датагруп-Воля» Ньєль уже має.

NJJ планує об’єднати активи lifecell і «Датагруп-Воля» в єдину компанію, яка пропонуватиме потрійний пакет послуг (мобільний зв’язок, фіксований зв’язок та інтернет).

  • Михайло Шелемба, CEO «Датагруп-Воля», очолить об’єднану платформу.
  • П’єр Данон, голова наглядової ради «Датагруп-Воля», залишиться на цій посаді в об’єднаній структурі.

«Датагруп», «Воля» та lifecell після об’єднання отримають $435 млн для підтримки розвитку. Інвестиції нададуть Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація (IFC).Угода з купівлі «Датагруп-Volia» і lifecell принесе $1,5 млрд інвестицій в країну.

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024