Ринок криптовалют. Яка ситуація та чого очікувати?

  • 09:26
  • 26.07.2024
17_main-v1684840726

Ринок криптовалют стає все більш вагомим та впливовим у світі. Багато країн вже серьйозно ставляться до нього та розробляють правові документи на рівні Євросоюзу, що говорить про сприйняття крипти, як чогось, що стає частиною повсякденного життя. Навіть у сьогоднішній гонці за посаду Президента Сполучених Штатів Америки криптовалюта є одним з основних важелів за який боряться кандидати та намагаються перетягнути до себе крипто максималістів. Адже це велика аудиторія. Але сьогодні не про це.

Давайте розберемось на якій сьогодні стадії знаходиться ринок криптовалют та чого від нього очікувати?!

Більше двох років більшість активів знаходилась на своїх нижніх цінових відмітках і тількі восени минулого року все по трохи почало оживати та давати якийсь зріст. Нам вдалось побачити, як головна криптовалюта біткоїн оновила свою найвищу цінову позначку та коштувала майже 74000$. Після такого оновлення «ол тайм хаю» всі інші активи зробили великий скачок угору. Але згодом, з приходом літніх канікул, ринок знов почав падати та вже майже чотири місяця головна криптовалюта біткоїн, а з нею і всі альткоїни, торгуються в одному ціновому діапазоні – 60000$ – 72000$.

snimok-ekrana-2024-07-25-v-223022.jpg


Але днями сталося знакова подія для всього ринку в цілому. Американська комісія з цінних паперів (SEC) погодила прийняття спотового ETH-ETF. Загальний приплив спотового ETH ETF за перший день становив $106,8 млн. А торговельний оборот у перший день сягнув $1,1 млрд.

Спотовий ETF для Ethereum — це інвестиційний продукт, який дає інвесторам змогу інвестувати в Ether без потреби самостійно купувати, зберігати або керувати базовою криптовалютою. Натомість інвестори можуть купувати та продавати акції ETF, які забезпечені відповідною сумою Etherium, якою володіє ETF-емітент.

Попри те, що це легалізує цю валюту у світі фондового ринку, так це ще дасть й приток великого капіталу, що може спровокувати рост не тільки ефіру а й всього ринку. 

Ще одни з позитивних факторів є розвиток телеграму та його блокчейну, за допомогою якого кожного дня заохочують дуже багато людей у світ крипти. На сьогодні телеграм має більше 950 млн. користувачів, які потенційно можуть стати учасниками ринку, а значить й принести ліквідність. Ми вже сьогодні це бачимо, як завдяки простим іграм «заводять» людей у світ web3. Таке ж саме ми бачили минулого циклу з NFT (хто не пам’ятає – це картинки які продавались за тисячі доларів).

Тож з урахуванням вищевказаного, та з урахуванням дворічного перебування криптовалютного ринку у стадії накопичення, ми можмо зробити висновок, що ми знаходимось у точці перед початком локального зросту. Його ще називають будлраном. Але треба чітко розуміти, що ринок краптовалют це не іграшка й треба мати багато навичок щоб почати розуміти як він працює.

Матеріал підготовлено за допомогою телеграм каналу «моя первая бычка».

Новини

7 вересня 2024
6 вересня 2024