Розробка проєкту з відновлення будинку на Адміральській коштуватиме Миколаєву близько ₴1 млн, — ДЖКГ

  • 14:57
  • 21.04.2024
Снимок экрана 2024-04-20 в 21.08.25

На розробку проєкту з відбудови напівзруйнованого будинку по вулиці Адміральска, 32 з бюджету Миколаєва виділять 1 мільйон гривень.

Про це у коментарі «НикВести» розповіли у Департаменті ЖКГ Миколаївської міської ради.

Наразі департамент працює над розробкою технічного завдання, каже заступник директора департаменту Артем Сапожник. На розробку проєкту може піти до півроку.

«Це перша стадія, яка передує самому договору на проєктні роботи. Проєкт із експертизою буде готовий у цьому році. Це однозначно. Це реально і потрібно зробити. Орієнтовано, це може зайняти 5-6 місяців», – розповів заступник директора департамента ЖКГ. 

В основі проєкту повна реконструкція, а не капітальний ремонт, щоб поліпшити характеристики будівлі.

«Ви бачили, що четвертого під'їзду там взагалі немає. А ті три інші, які начебто є, досить пошкоджені. Усі внутрішні опорядження, скажімо так, треба проєктувати і робити наново: і перекриття, і балки, і покрівля», – сказав Артем Сапожник.

Проте досі не зрозуміло, звідки брати кошти на саму реконструкцію. Відновлення, як кажуть в ДЖКГ, відбудеться або коштом міжнародних партнерів, або державного бюджету. 

Також проблемним питанням є «юридичні перепони» щодо можливості введення договорів на реконструкцію. Для цього реконструкцію будинку мають внести у програму соціально-економічного розвитку.

«Для розуміння: ця реконструкція обов'язково має бути відображена у програмі соціально-економічного розвитку. Це рішення сесії. Без цих змін ми просто банально не зможемо укласти договір», – сказав заступник директора ДЖКГ Ігор Набатов.

Ймовірно, під час наступної сесії міської ради відповідне рішення буде узгоджено. 

Новини

3 травня 2024
2 травня 2024