Миколаївці дізнались цікаві факти з історії краєзнавчого музею «Старофлотські казарми»

  • 09:32
  • 15.04.2024

Мешканці Миколаєва дізналися більше про історію та життя краєзнавчого музею Старофлотські казарми в рамках проєкту «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сьогодення, майбутнє», надихнулися атмосферою цього місця, поринули в історичну прогулянку книгою відгуків музею, послухали та насолодитися музикою платівки, зіграли у вікторину (а переможці ще й отримали призи) та відобразили свої творчі ідеї на майстер-класі.

А чи знали ви?

Музей заснували на основі природничої колекції Еммануїл Францова, яку подарували місту його спадкоємці. Цю колекцію навіть хотіли викупити музеї Парижу та університет Санкт-Петербургу, однак вона залишилася у Миколаєві.

У музеї знаходиться 41 дзеркало (є бронзові віком 2 тисячі років, є настінні та настільні другої половини ХІХ-середини ХХ століття, а найбільше – сягає 2,5 метри довжини).

Найменша з книжок музею має висоту лише 5 сантиметрів, а всього музей налічує їх майже 20 тисяч. Співробітники музею написали 122 книги, загальна кількість яких перевищує висоту будівлі самого музею.

Поринути у світ музею миколаївцям допомогли в.о. директора Миколаївського обласного краєзнавчого музею Ельвіра Єлізарова, завідувачка експозиційним відділом Наталія Софієнко, науковий співробітник Ганна Веденеєва, завідувачка відділу фондів Інна Шинкаренко, науковий співробітник Сергій Піскурьов, художник-реставратор Володимир Гаврилов та старший науковий співробітник Ірина Александренко. Організатори дякують спікерам за теплу та цікаву розмову. А також миколаївціям, які вивчають наш край.

Особлива подяка за постійну підтримку і допомогу музею, особливо з питань оцифрування матеріалів фондів, Платформі MY ART.

Цього місяця на вас чекає ще два заходи у межах проєкту «Ідентичність Миколаївщини: минуле, сьогодення, майбутнє». Для розуміння кількості можливих відвідувачів просять пройти невеличку https://bit.ly/identity_april>онлайн-реєстрацію.

Новини

29 квітня 2024
28 квітня 2024