Як Росія проводила «референдуми» в Україні: в розвідці розкрили подробиці

  • 14:35
  • 30.09.2022
1659936406-2951

Проведення так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України координувалося адміністрацією президента Росія. Також Кремль організував потужну інформаційну компанію для «замилювання очей».

Про це заявив представник ГУР Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, на тимчасово окупованих територіях під час фейкових «референдумів» постійно перебували російські високопосадовці. Тим часом представники федеральних утворень надавали допомогу «виборчим комісіям».

Аби створити картинку «дотримання норм міжнародного права» для Європи, Росія організувала інформаційну компанію. Пропагандисти створювали постановочні сюжети, а на окуповані території для масовки звозили людей із Ростовської області й Криму.

– Цю картинку будуть показувати російському глядачу і будуть намагатися переконати Європу, що це відбулося відповідно до міжнародного права. Але ми розуміємо, що це фейк. Це чергова потужна інформаційна кампанія, які проводить Росія, покриваючи свої злочини,– пояснює Скібіцький.

Нагадаємо, що 27 вересня на окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей був фінальний день фейкового «голосування на референдумах».

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

25 квітня 2024
24 квітня 2024