В Миколаєві суд вперше звільнив двох засуджених, які захотіли підписати контракт із ЗСУ

  • 10:20
  • 28.05.2024
d0a1405-sud690

В Миколаєві Центральний районний суд дозволив мобілізуватись двом засудженим, які висловили бажання проходити військову службу.

Про це повідомили в прес-службі суду.

Суддя Іван Дірко розглянув два подання «Миколаївського слідчого ізолятора» про умовно-дострокове звільнення засуджених для проходження військової служби за контрактом.

Чоловікам 40 та 26 років, один засуджений за вчинення крадіжки, а інший – за шахрайство. На судовому засіданні вони підтвердили, що виявили бажання проходити військову службу за контрактом, зазначили, що їхні рішення є добровільними та без примусу і просили задовольнити подання. Обидва за висновками медичної комісії визнані придатними до військової служби.

“Суд задовольнив подання та постановив звільнити засуджених умовно-достроково від відбування основного покарання, зобов’язати «Миколаївський слідчий ізолятор» передати їх підрозділу Національної гвардії для супроводження до відповідного ТЦК і СП, з метою укладання контракту і подальшого проходження військової служби”.

“Суд також встановив над чоловіками адміністративний нагляд строком на 1 рік, із забороною перебування поза межами дислокації військової частини, з якою укладено контракт, та виїзду в особистих цілях поза межі частини без дозволу командира”, - розповіли в суді.

Це перші подібні рішення в Миколаєві. Ще кілька подань про звільнення засуджених для проходження військової служби перебувають наразі на розгляді.

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024