В центрі Одеси знесуть пам’ятник Пушкіну: вже підписано розпорядження

  • 18:45
  • 21.09.2024
Pushkin-v-Odesse-1

В центрі Одеси знесуть пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер в інтерв'ю «Міста сили».

На питання журналістки, чи планують зносити пам’ятник Олександру Пушкіну, він повідомив, що наразі вже підписано відповідне розпорядження.

— Так, він також у розпорядженні, є підпис щодо його знесення. Сьогодні розійшлися всі листи щодо знесення таких пам’ятників, — повідомив Олег Кіпер, однак інших деталей він не розкрив.

Ще у серпні 2024 року мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що пам’ятник Пушкіну в місті не можна зносити, оскільки його внесено до реєстру ЮНЕСКО.

— Сьогодні приходять будь-які делегації європейські, європейські туристи, — вони знають, хто такий Пушкін, і кажуть, що він був, працював, написав якісь твори свої. Він був тут, до речі, на засланні. Плюс коли ми подавали в ЮНЕСКО наше мотиваційне досьє, ми ж зазначали, і про це знають в ЮНЕСКО, що це культурна спадщина, — сказав мер.

Для демонтажу пам'ятника олександра Пушкіну на Думській площі міськрада має отримати відповідь від ЮНЕСКО, повідомив голова Департаменту культури та євроінтеграції Одеської міськради Іван Ліптуга, пише «Укрінформ».

Він пояснив, що той знаходиться в охоронній зоні ЮНЕСКО, тому дії в цій зоні слід узгоджувати з ними. 

— Але ЮНЕСКО тут теж дуже обережна та забюрократизована організація, тому швидко від них відповіді ми не отримаємо. Це дуже довга процедура. Ми пишемо в Мінкульт, вони пишуть в виконавчу компанію ЮНЕСКО в МЗС, МЗС відправляє це в Париж, і таким самим ланцюгом відповідь повертається до нас, – сказав Іван Ліптуга.

Новини

21 вересня 2024
20 вересня 2024