Зміцнення зв'язків між регіонами України та США: керівництво Миколаївської ОВА взяло участь у нараді

  • 16:59
  • 20.09.2024
460724878_915803697248111_8309043246267199841_n

18 вересня, начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім разом зі своїм заступником Миколою Маріновим взяли участь у розширеній нараді під головуванням заступника керівника Офісу Президента Віктора Микити та за участю міністра закордонних справ Андрія Сибіги, Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполучених Штатах Америки Оксани Маркарової та очільників областей щодо посилення співпраці між регіонами України та американськими штатами.

Про це повідомляє Офіс Президента України.

Віктор Микита зазначив, що раніше Президент України Володимир Зеленський поставив завдання щодо запровадження єдиного комплексного комунікаційного механізму, що спростить співпрацю між українськими областями та регіонами іноземних країн, зокрема штатами США, з активною участю українських дипломів. Цей механізм дозволить ефективніше взаємодіяти та формувати спільні проєкти.

На сьогодні всі області України активно комунікують із представниками штатів США, і вже є декілька успішно реалізованих угод про партнерство з різними штатами.

Учасники наради домовилися об’єднати зусилля та створити майданчик для безпосередніх контактів між очільниками ОВА, Міністерством закордонних справ та Посольством України у Сполучених Штатах Америки.

Співпраця охоплюватиме культуру, освіту, охорону здоров’я, соціальну та гуманітарну сфери. Окремо буде передбачена взаємодія між університетами, лікарнями, закладами культури, спортивними школами та реабілітаційними центрами.

Таким чином, такі ініціативи відкривають нові можливості для зміцнення контактів і розвитку співпраці між Україною та США, що є особливо важливим у сучасний час.

 

Новини

20 вересня 2024
19 вересня 2024