«Майбутнє може диктувати інші умови», — у Сєнкевича припускають, що через відтік учнів доведеться реорганізувати більшість шкіл Миколаєва

  • 16:29
  • 01.07.2024
700x371-65f311e7e1c68

Станом на кінець червня у Миколаєві відбувається відтік контингенту учнів. З початку повномасштабної війни учнівський контингент зменшився на 13,8% – до 6380 осіб.

Про це йдеться у статті «НикВести» «Спроба друга. Чи вдасться цьогоріч відкрити школи Миколаєва офлайн?».

— Багато сімей переїжджають у ті міста, де працюють школи. Ми боїмося того, що наші заклади будуть пустими, і ми тоді змушені будемо приймати рішення по ліквідації закладів освіти, – сказав заступник міського голови Анатолій Петров.

Через це, припускає він, є ризик закриття більшої кількості шкіл за ту, яка очікується після завершення процесу реорганізаціїнавчальних закладів міста.

— На сьогоднішній день в нас контингенту приблизно на 40-42 школи, а в нас їх по факту 68. Майбутнє може диктувати нам інші умови й інші рішення. Це залежатиме від контингенту учнів, наповнюваності шкіл. Якщо, наприклад, було по 3-4 паралелі, то це, наприклад, в одному класі була відповідна кількість годин. Зрозуміло, що педагогічних працівників було одна кількість, а зараз їх може бути менше. Це теж проблема. І відповіді зараз ніхто не дасть, адже поки ми не бачимо повного контингенту учнів. Тільки після цього ми затвердимо навчальні плани і поставимо крапку, а це 25 серпня, — пояснив Анатолій Петров. 

Водночас, додав заступник міського голови, цього року набір учнів до перших класів триває важче.

— Набір йде, але сказати, що він такий, як попередні роки, то ні. Він дійсно менший. І його результат ми теж побачимо на 15 серпня. Хтось повернеться, якщо ми відкриємося. Тобто зараз просто йде набір. Він не такий, як до війни. Дітей дійсно менше. Тобто, якщо ми набирали по 4 перші класи, то зараз може бути по 2. Теж сказати конкретно зараз не можна. Це вже за підсумками будемо знати, — додав він.

Новини

4 липня 2024
3 липня 2024