«Лише згаяли час»: Кім заявив, що за півроку ціни на труби для ремонту водогону у Миколаєві зросли на 30%, тому попередня економія була марною

  • 10:20
  • 03.07.2024
киииииим

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що за понад півроку збільшились ціни на труби, які використовуються при реконструкції водогонів по Миколаєву, тому перерахунок їх вартості на початку робіт не призвів до бажаної економії.

Про це він розповів в інтервʼю Hromadske.

За його словами, уряд виділив мільярд гривень на ремонт водогонів по місту Миколаєву. Проєкт розбили на 12 обʼєктів, щоб прискорити ремонтні роботи. Наразі робота на шести обʼєктах заблокавана через Антимонопольний комітет та суди, яка зараз перебувають у важкому процесі.

— Коштів наразі використано небагато — до 300 мільйонів. Процес іде важко, бо нам треба спершу зробити, а потім держава платить. Важко, бо змінюються ціни. А ще треба все контролювати, – зазначив він.

Віталій Кім нагадав про скандал з завищеними цінами у договорах на ремонт водопроводів, в якому вдалось розібратись і зменшити ціни, однак, у підсумку це виявилось марною справою.

— Наприклад, ми виявили, що підрядник завищив ціни — розібралися, перерахували, зробили їх нижчими. Але за понад пів року, поки ми це робили, ціни на трубу виросли на ці ж 30%. Тобто, по суті, ми нічого не зекономили, лише згаяли час. Один тільки тендер — це 2,5 місяця. Тобто по суті юридично все правильно. А фактично — в нас вийшла та сама історія, – резюмував він.

Новини

5 липня 2024
4 липня 2024