Вартість повного відновлення енергетичних об’єктів «Миколаївобленерго» складає понад 12 млрд. грн.

  • 09:32
  • 05.07.2024
630_360_1704272041-107

Орієнтовна вартість фінансування, необхідного для повного відновлення енергетичних об’єктів АТ «Миколаївобленерго», складає понад 12 млрд. грн.» - про це розповів в.о. генерального директора АТ «Миколаївобленерго» Андрій Козань під час Форуму «Електричні мережі України 2024», який проходить в Києві 4 липня 2024 року за організації Energy Club, передає пресслужба АТ.

За його словами, на сьогодні головна мета компанії – забезпечити належну реконструкцію пошкоджених електричних мереж Миколаєва та області у відповідності до сучасних стандартів в енергетичній галузі. Однак Андрій Козань підкреслив, що зробити це «власними силами компанії неможливо».

Він розповів, що під час бойових дій, обстрілами пошкоджено понад 1000 об’єктів електричних мереж товариства, частина з них була повністю зруйнована. Наразі відновлення проводяться переважно за тимчасовими схемами, з використанням нетипових технічних рішень. Тому, здійснені на деокупованих територіях відновлювальні заходи, носять переважно «тимчасовий характер», а мережі потребують повноцінного ремонту та реконструкції.

Андрій Козань поінформував, що в період з початку повномасштабного вторгнення завдяки Фонду підтримки енергетики, який координується Міністерством енергетики України та в межах українсько-німецького енергетичного партнерства компанія отримала 9 повноприводних автовишок; сотні ізоляторів, вимикачів та пристроїв релейного захисту; десятки тон дизельного палива та інші матеріали та обладнання на загальну суму близько 150 млн. грн.

Новини

8 липня 2024
7 липня 2024