«Мені начхати на МОЗ», — Ільюк проти скорочень персоналу в поліклініках Миколаєва

  • 08:18
  • 05.07.2024
опзж ильюк _1

Депутат Миколаївської міської ради Артем Ільюк розкритикував ідею скорочення семи центрів первинної медико-санітарної допомоги до двох або чотирьох, яку мотивують необхідністю економії бюджетних коштів. 

Про це він заявив у коментарі кореспондентці «НикВести».

Про те, що таку рекомендацію надало Міністерство охорони здоров'я днями редакції повідомили в міському управлінні охорони здоров'я. МОЗ треба спочатку вирішити внутрішні проблеми, а не створювати додаткові труднощі для місцевих громад, вважає Артем Ільюк, якого було обрано від партії «Опозиційна платформа — «За життя» (наразі діяльність цієї партії є забороненою, відповідно до рішення Восьмого апеляційного суду від 20 червня 2022 року, — прим.).

— Ми дуже уважно спостерігатимемо за процесом, розбираємось в ньому. Я вже вчора поспілкувався з деякими нашими депутатами (Олександр Медвєдєвим та Єлизаветою Тріщанович, – прим.), які працюють у робочій групі, щодо скорочення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Бачив, що також сказав міський голова Олександр Сєнкевич. Я розумію, що якщо ми не витрачаємо на це гроші (на фінансування зарплат – прим.ред.), і в бюджеті зараз ми тільки нестимо втрати, то в такій ситуації мені начхати на МОЗ і на те, що вони там хочуть від нас, хай у себе спочатку наведуть лад. Ми представляємо Миколаїв і тому, маємо з розумом підходити до цієї ситуації. Якщо постраждають наші люди і вони опиняться на вулицях, тому що комусь так хочеться в МОЗ, вибачте, але ми цього не допустимо просто. На даний час я не бачу ніяких передумов, аби підтримати це питання?, – сказав Артем Ільюк.

Новини

8 липня 2024
7 липня 2024