«Я не схиляюсь засуджувати керівників, приймаючих рішення про скорочення», — депутат Капацина про ідею Сєнкевича «зекономити», скоротивши штат поліклінік Миколаєва

  • 11:54
  • 05.07.2024
сессия горсовет капацына

Депутат Миколаївської міської ради Микола Капацина вважає, що пропозиція управління охорони здоровʼя щодо скорочення центрів первинної медико-санітарної допомоги зумовлена необхідністю економії бюджетних коштів.

Про це він сказав у коментарі «НикВести».

За словами депутата, подібні складні рішення часто незрозумілі для жителів міста, які не є в контексті проблематики. Зокрема це стосується і позиції міського управління охорони здоровʼя, яке схиляється до необхідності зменшити кількість центрів.

— Я сам з сім'ї лікарів. Я дуже трепетно ставлюся до професії, до їх вкладу у здоров'я нації, без пафосу. Але є певні обставини, які потребують приймати іноді складні рішення. Іноді такі, які нам, обивателям, не дуже зрозуміли з першого разу. Тому я не схиляюсь засуджувати керівників, приймаючих рішення про скорочення. Мабуть, є якась мотивація, явно не в інтересах образити людей чи населення, а в цілях економії, адаптації законодавства, стандартизації, грамотного розпорядження фінансовими потоками, — сказав Микола Капацина.

Якщо скорочення продиктоване необхідністю, то таке рішення потрібно погодити, каже Микола Капацина. Однак депутат наголошує, що в разі звільнень працівників необхідно забезпечити роботою.

— На цьому шляху, мабуть, бувають якісь помилки і складні рішення. За законами рівноваги всесвіту щось повинно звідкись взятись, само по собі нічого не береться. Якщо ми хочемо десь більше сконцентруватись, то у когось треба забрати, на жаль. Когось це не влаштовує, хтось бачить у цьому перспективу. Моя позиція така, що якщо таке рішення продиктоване необхідністю, треба поступатись. З іншого боку людям, які можуть бути скорочені, мають надати можливості влаштуватись на работу. Це загальнолюдські цінності, — додав він.

При цьому він наразі не готовий дати відповідь, чи підтримає скорочення центрів, якщо рішення буде винесено на сесію міської ради, адже необхідно вивчити аналіз робочої групи.

— Побачимо результати. Треба ще вчитуватися. Я не в глибині цієї дискусії, тому я не готовий коментувати в деталях. Я вам пояснив свою позицію людську, громадянську. Не всі рішення влаштовують всіх. Не всі можуть їх адекватно оцінити, їх необхідність і правильність, навіть якщо вони складні і ущемляють чиїсь інтереси сьогодні. Тому колективно прийдемо до компромісу, — пояснив депутат.

Новини

8 липня 2024
7 липня 2024