Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо припинення вогню: «Не можемо довіряти путіну, бо він вбивця та агресор»

  • 10:53
  • 05.07.2024
e4b09a1dbfff9781852bc8a400a772b7.i999x999x670

Президент України Володимир Зеленський відрегував на пропозицію прем'єра Угорщини Віктора Орбана під час його візиту до Києва про невідкладне перемир'я. За його словами, Україна не довіряє главі країни-агресорки росії.

Про це він заявив в інтерв'ю Bloomberg TV.

Зеленський підкреслив, що не можна просто говорити про припинення вогню, потрібний план.

— Ми в принципі не можемо довіряти путіну, бо для нас він вбивця і агресор. Важливо, що Угорщина визнає, що росія – агресор, що визнає територіальну цілісність і суверенітет України, – заявив він.

Володимир Зеленський нагадав, що Україна мала "сотні зустрічей" ще з часів Мінських угод з домовленостями щодо перемир'я і росія все це зривала.

— Тому тільки якщо це буде на міжнародному зрозумілому майданчику у присутності країн, лідерів, яким довіряють. Вони мають різні думки щодо етапів закінчення цієї війни, але ми всі повинні бути на одному боці, ми повинні довіряти одне одному, – пояснив президент.

Також, за його словами, має бути розуміння, що росія не буде використовувати припинення вогню для накопичення техніки на окупованій території України, у той час як Україна, будучи зв'язаною умовами перемир'я, не буде зупиняти її своїми ударами.

Як відомо, 2 липня до України прибув премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан, під час спілкування з Володимиром Зеленським він обговорив підписання глобальної угоди про співробітництво, створення в Угорщині першої української школи та запропонував "припинити вогонь" перед початком мирних переговорів.

Новини

8 липня 2024
7 липня 2024