Кабмін виділив майже ₴2,4 мільярда на відновлення доріг у вісьмох прифронтових областях – Миколаївщина отримає ₴307 мільйонів

  • 11:54
  • 03.07.2024
remont-dorog

У вівторок, 2 липня, Кабінет міністрів перерозподілив кошти і виділив з резервного фонду державного бюджету 2,39 мільярда гривень на відновлення доріг місцевого значення.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

"Виділено... з резервного фонду держбюджету 2 мільярди 386 мільйонів 321,634 тисяч гривень для здійснення заходів, пов'язаних з відновленням автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які використовуються для потреб Збройних Сил України, обласним державним адміністраціям (для обласних військових адміністрацій)", - повідомив Мельничук у Telegram.

З його слів, це здійснено через перерозподіл видатків. Зменшено видатки на додаткову дотацію на органи місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у звʼязку з повномасштабною збройною агресією рф.

У Мінекономіки уточнили, що ці кошти виділили "на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах".

"Сьогодні уряд ухвалив рішення виділити більш як 2 мільярди 386 мільйонів гривень на відновлення доріг у восьми ключових для оборони країни регіонах. (...) Кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути", - розповіла перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Відповідно до рішення уряду на відновлення доріг, за даними Мінекономіки, спрямують кошти:

– Дніпропетровська область – 196,4 мільйона гривень; 
– Донецька область - 324,5 мільйона гривень;
– Запорізька область - 350 мільйонів гривень; 
– Миколаївська область – 307,1 мільйона гривень;
– Сумська область – 222,2 мільйона гривень;
– Харківська область – 502,95 мільйона гивень;
– Херсонська область – 224,3 мільйона гривень;
– Чернігівська область – 258,79 мільйона гривень.

"Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони і гуманітарних цілей та підлягають відновленню", - вказали у Мінекономіки.

Новини

5 липня 2024
4 липня 2024