На Миколаївщині всі лікарні забезпечені генераторами, а деякі навіть сонячними батареями

  • 10:33
  • 04.07.2024
7bd4c5101e919fe10b7968f9404c8638

В.о. начальника управління охорони здоров'я Миколаївської ОВА Ірина Ткаченко заявила, що в області всі лікувальні заклади оснащені генераторами, а в деяких встановлені сонячні батареї.

Про це вона повідомила під час свого брифінгу, 3 липня.

Ірина Ткаченко зазначила, що управління опрацювало питання встановлення сонячних батарей у лікувальних закладах, і вже у пʼяти закладах вони встановленні, а ще у двох ведуться роботи.

— І вже є лікувальні заклади, а саме обласна дитяча лікарня, Баштанська, Березанська, Вознесенська і Миколаївська міська лікарня №2, в яких встановлені сонячні батареї. Крім цього, наразі ведуться роботи стосовно встановлення сонячних батарей у Первомайській центральній міській багатопрофільній лікарні та міській лікарні №3, – розповіла посадовиця.

Також, за словами начальниці обласного управління охорони здоровʼя, всі заклади забезпечені генераторами, крім того планується обʼєднання закладів, які географічно знаходяться близько один до одного задля наявності індивідуального входу енергозабезпечення.

— Сьогодні всі лікарні облаштовані генераторами та забезпечені паливом. Наразі ми відпрацьовуємо питання стосовно можливості обʼєднання географічно розташованих лікувальних закладів. Для того, щоб вони мали індивідуальний вхід енергозабезпечення, але це процес досить тривалий і він не вирішиться за декілька тижнів. Сьогодні всі лікувальні заклади забезпеченні генераторами на 100%, бо це була умова контрактування з НСЗУ, – додала вона.

Новини

6 липня 2024
5 липня 2024