Навального хочуть поховати таємно – мати політика

  • 07:50
  • 23.02.2024
195258-1_large

Людмила Навальна, мати російського опозиційного політика Олексія Навального, після того, як їй показали тіло сина, заявила, що його хочуть поховати таємно.

Про це йдеться у зверненні Навальної на Youtube.

Згідно з її словами, вона провела добу в будівлі слідчого комітету міста Салехард, де з нею постійно перебували слідчі та криміналісти. Адвоката до неї допустили лише декілька годин тому.

– Вчора ввечері вони таємно відвезли мене до моргу, де показали тіло Олексія. Слідчі стверджують, що відомі причини смерті та готові всі медичні та юридичні документи. Я підписала медичне свідоцтво про смерть, - розповіла мати політика.

Як вона зазначає, за законом тіло Навального їй мали віддати одразу, але не зробили цього досі. Натомість правоохоронці «шантажують її та ставлять умови, де, коли і як має бути похований» її син.

– Вони хочуть, щоб це було зроблено таємно, без прощання. Вони хочуть привезти мене на околиці цвинтаря до свіжої могили та сказати: ось тут лежить ваш син, - розповіла вона.

При цьому, за словами Навальної, їй погрожують, що якщо вона не погодиться на таємні похорони, з «тілом її сина щось станеться».

– Я на це не погоджуюсь. Я записую цей ролик, адже мені почали погрожувати. Дивлячись мені у вічі, вони почали казати, що якщо я не погоджусь на таємний похорон – вони щось зроблять з тілом сина. Слідчий мені відкрито сказав, що час працює не на мене, а тіло сина вже розкладається, – розповіла мати політика.

 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024