Протести польських фермерів: Зеленський запросив Туска та Дуду до перемовин на кордоні

  • 07:50
  • 22.02.2024
зел

Президент Володимир Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні, щоб розв'язати проблему блокади.

Про це йшлося у спеціальному зверненні президента.

– Хочу звернутись до всіх, хто памʼятає, що означає повний сенс слова «солідарність». Слова, яке так сильно змінило історію всієї нашої Європи до кращого. Це було. І багато в чому є. Але ми бачимо й надмірну та несправедливу політизацію зараз, через яку спільні досягнення можуть почати розсипатися, – йдеться у повідомленні.

Зеленський також наголосив, шо відносини з Польщею – безумовний пріоритет національної безпеки. А в ситуації, що сталася на кордоні, досі значно більше політики, ніж економіки.

– Ця історія з аграрною торгівлею тягнеться далеко не перший день, а багато місяців. Багато що сталося за цей час. Але всі бачать, що в ситуації досі значно більше політики, ніж економіки. І тільки в Москві зараз радіють. І коли наші українські водії стоять заблоковані на польських дорогах, це говорить про те, що політикам варто активізувати справжній діалог. На всіх рівнях, – заявив глава держави

 Тому Зеленський доручив українському уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. При цьому він закликав долучитися і польського прем’єра Дональда Туска, а також президента Анджея Дуду, щоб підтримати спільний діалог. Український лідер також готовий долучитися до них.

– Я готовий бути також на кордоні разом із нашим урядом. І я хочу звернутися зараз до Єврокомісії: треба зберегти єдність у Європі. Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь, – наголосив він.

 

Новини

26 липня 2024
25 липня 2024