HIMARS дозволяють ЗСУ атакувати більшість цілей, у тому числі в Криму, - Пентагон

  • 08:55
  • 05.10.2022
_gettyimages_1334909051_650x410__1__1_1300x820_1_650x410

Надані США реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) HIMARS та боєприпаси до них дозволяють українським військовим вражати цілі, зокрема в Криму.

Про це повідомив під час брифінгу заступник помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Лора Купер.

Вона нагадала, що Крим є українською територією.

– Згідно з нашими оцінками, за допомогою наявних у них систем GMLRS на HIMARS, додаткову кількість яких ми надамо в новому пакеті військової допомоги, вони можуть досягти більшості цілей на полі бою. Вони можуть досягти більшості цілей, у тому числі в Криму, - заявила вона.

У Пентагоні також заявили, що Сполучені Штати вважають за доцільніше передачу Україні радянських, а не західних танків.

Крім того, адміністрація США поки що не бачить необхідності в постачанні Україні озброєнь за ленд-лізом, заявила Купер.

– Ми вдячні Конгресу за надання підтримки Україні ухваленням законопроєкту про ленд-ліз, - зазначила Купер.

Вона уточнила, що поки що Вашингтон зосереджений на виділенні озброєння повноваженнями президента. Під час відправлення Україні озброєнь безпосередньо з американських складів не потрібні «виплати компенсації за пошкоджену техніку».

За її словами, минулого тижня заступник міністра оборони США обговорював із представниками міністерств оборони країн-союзниць способи підтримки військової промисловості саме у розрізі допомоги Україні.

– При цьому Росія - що робить Росія? Вона звертається за допомогою до Північної Кореї. Вона звертається до Ірану. Вона не має такої глибини підтримки, - сказала Купер.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у вівторок провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським, у якій оголосив про надання військової допомоги у розмірі 625 мільйонів доларів.

Нагадаємо, бійці Збройних сил України звільнили від російських окупантів понад 50 населених пунктів у Херсонській області.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

5 травня 2024
4 травня 2024