«Ми стежимо за тим, що відбувається», — посол Данії про протидію корупції в Миколаєві

  • 08:51
  • 04.05.2024
288236_6634768ab560a6_99178471

Королівство Данія, яке взяло патронатство над Миколаївською областю, стежить та контролює напрямок фінансових витрат міста, які вони покривають. Один з чинників зменшення ризиків є те, що всі закупки здійснюються через міжнародні організації. 

Про це в інтервʼю РБК-Україна сказав посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Політик зазначив, що зниження ризиків корупції в підтримці Миколаєва є першочерговим запитом для них в співпраці з містом.

— З одного боку, є сильна підтримка України, з іншого є занепокоєння, страх, що, можливо, буде відсутність підзвітності, буде корупція та ще щось. Усі закупівлі, які ми робимо у Миколаєві, здійснюються не на місці. Жодних місцевих закупівель немає, все здійснюється через міжнародні організації, насамперед закупівельне агентство системи ООН. І це один із способів зниження ризику корупції, — сказав посол королівства.

Для ретельного аналізу в Миколаєві зокрема і існує Офіс посольства Данії.

— Ми стежимо за тим, що відбувається. Саме тому у нас є офіс у Миколаєві. Данія також реалізує Європейську антикорупційну ініціативу, яка, по суті, створила антикорупційні інституції. Також існує партнерство з деякими муніципалітетами, вони називаються «містами чесності», одне з них — Миколаїв, тому їм доводиться відповідати жорстким вимогам щодо зниження ризику корупції. Так що це проблема, це те, що займає дуже важливе місце на порядку денному. І добре те, що ми знаємо, що наші українські партнери знають про це так само, як і ми, і я відчуваю тверде зобов'язання у Миколаєві, в Україні загалом забезпечити, щоб усе робилося таким чином, щоб не ставити під загрозу чесність. Ви не можете знизити ризик на 100%, але ви можете багато зробити, і ми намагаємося зробити якомога більше, тому що це вплине на громадську думку дуже негативно, — сказав Оле Егберг Міккельсен.

Останній транш, що отримувала Миколаївська область в січні 2024 року, був спрямований на:

  • розмінування сільськогосподарських угідь;
  • надання когенераційних установок;
  • реконструкцію гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки, що буде здійснюватися спільно з UNOPS Ukraine та All Ukraine.

Новини

18 травня 2024
17 травня 2024
16 травня 2024