Уряд Данії виділить $17,2 млн на відновлення освітніх закладів в Миколаївській області

  • 14:27
  • 04.05.2024
710464

Уряд Королівства Данія виділить 17,2 мільйона доларів на відбудову закладів освіти в Миколаївській області, які були зруйновані внаслідок бойових дій. Йдеться зокрема про гімназію №61, гімназію №27 і Національний кораблебудівний університет імені адмірала Макарова.

Про це під часбрифінгу розповіла заступниця директора департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОВА Анастасія Тодорова, пишуть «НикВести».

З початку 2024 року Миколаївська область стала бенефіціаром пʼяти проєктів міжнародної технічної допомоги, які зареєстровані у секретаріаті Кабінету міністрів.

— Один з цих проєктів — це відновлення громад та соціальної інфраструктури, підхід на основі комплексної реабілітації мікрорайонів у місті Миколаїв. Цей проєкт також фінансується урядом Королівства Данія через Міністерство закордонних справ Данії. І загальний бюджет проєкту становить близько 119 мільйонів датських крон (17,2 мільйона доларів – прим.). В рамках цього проєкту будуть відбудовані заклади освіти області, які були пошкоджені внаслідок бойових дій. Буде відновлено кілька будівель в Миколаївській області, зокрема, мабуть, такі які найчастіше на слуху – це Миколаївська гімназія №61, Миколаївська гімназія №27 і Національний кораблебудівний університет імені адмірала Макарова, — повідомила вона.

Також в рамках проєкту буде надано підтримку відновленню інших закладів освіти області, які були частково пошкоджені або зруйновані.

Новини

17 травня 2024
16 травня 2024