Данці вивчають можливість будівництва поромної переправи у Миколаєві

  • 13:56
  • 05.05.2024
kopter1-min

Королівство Данія розглядає можливість допомоги Миколаєву у створенні тимчасової поромної переправи через річку Південний Буг, щоб уникнути транзиту вантажівок через саме місто.

Про це в інтервʼю РБК-Україна сказав посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

За словами посла, містом проїжджає багато фур через закритий порт, що призводить до забруднення довкілля та руйнування доріг. Запропонована переправа дозволить уникнути цього, сприяючи відновленню економічної діяльності у регіоні.

— Ми також розглядаємо інфраструктурні проекти. Одна з проблем Миколаєва полягає в тому, що через місто проїжджає багато фур – порт закритий, тому все доводиться везти на фурах. Отже, містом, мостом через річку рухаються тисячі вантажівок. Тому ми запропонували та вивчаємо, чи можемо ми допомогти у створенні тимчасової поромної переправи через річку Південний Буг, що означало б, що всі вантажівки не їхали б через місто, бо це забруднює довкілля та руйнує дороги. Ми дуже уважно вивчаємо економічну діяльність, яку можна відновити, тому звертаємося до місцевих компаній, щоб дізнатися, чи можемо їм допомогти, – сказав Оле Егберг Міккельсен.

Новини

18 травня 2024
17 травня 2024