Столтенберг відреагував на заявку України про вступ до НАТО

  • 19:41
  • 30.09.2022
1646400658-8155

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг заявляє, що двері для вступу України в Альянс відчинені, але зараз увага зосереджується на підтримці захисту України від російського повномаштабного вторгнення.

Про це Столтенберг сказав на прескофнеренції у Брюсселі, пише УНІАН.

– Кожна демократична держава у Європі має право подати заявку на членство в НАТО і союзники НАТО поважають це право. І ми заявляли знову і знову, що двері НАТО залишаються відчиненими. І ми продемонстрували це впродовж минулих років,– заявив Столтенберг.

– Союзники НАТО, коли зустрілись на саміті НАТО у Мадриді, також дуже чітко заявили - що ми підтримуємо право України обирати свій власний шлях, аби вирішувати, частиною яких саме механізмів безпеки вона хоче бути. Потім, рішення щодо членства має бути ухвалене усіма 30 союзниками, і ми ухвалюємо такі рішення консенсусом,– заявив Столтенберг.

–Наша увага зараз зосереджується на наданні негайної підтримки для України, аби допомогти Україні у самозахисті від російського жорстокого вторгнення. Це головний акцент і головні зусилля союзників НАТО", - наголосив Столтенберг.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський після засідання РНБО заявив, що Україна подає заявку на членство в НАТО у прискореному порядку. Планується, що це відбудеться за сценарієм Швеції та Фінляндії без узгодженого Плану дій щодо вступу.

Фото про наслідки воєнних дій у Миколаєві можна подивитися тут.

Новини

26 квітня 2024
25 квітня 2024