Visa додає нові ШІ-інструменти для боротьби з шахрайством

  • 07:17
  • 28.03.2024

Компанія Visa слідом за Mastercard додає нові інструменти на основі штучного інтелекту для боротьби із шахрайством, пише Bloomberg. Вони з’являться у наборі продуктів для бізнес-клієнтів.

Два нові ШІ-інструменти мають бути доступними у першій половині 2024 року.

  • Один – розширюватиме наявну технологію штучного інтелекту Visa. Він виявлятиме та блокуватиме шахрайство в цифрових транзакціях, де немає кредитної картки. 
  • Другий – призначений для використання в режимі реального часу для платежів з рахунку на рахунок.
  • Також компанія планує відкрити свої наявні продукти Visa Advanced Authorization і Visa Risk Manager для платежів, які не використовують картки Visa.

Як пише Bloomberg, у 2023 році Visa допомогла заблокувати шахрайських платежів на суму $40 млрд – це майже вдвічі перевищує загальну суму за попередні 12 місяців. 

На початку 2024 року Mastercard повідомили, що розробили власну ШІ-систему, яка, за їхніми словами, може збільшити ефективність виявлення шахрайства на 300%. Модель Decision Intelligence Pro дозволить банкам в їхній мережі краще оцінювати підозрілі транзакції в реальному часі.

Нове рішення базується на рекурентних нейронних мережах, які є ключовою складовою генеративного ШІ. Decision Intelligence Pro побудована власноруч командами кібербезпеки та боротьби з шахрайством Mastercard та використовує трансформаторні моделі для підсилення потужності генеративного ШІ.

Новини

27 квітня 2024
26 квітня 2024