Новий водогін до Миколаєва прокладатимуть з Нової Одеси: цим займеться Служба відновлення

  • 09:19
  • 26.04.2024
водопровод

Новий магістральний водогін для забезпечення Миколаєва водою прокладатимуть з Нової Одеси. Замовником робіт буде Служба відновлення і розвитку інфраструктури у Миколаївській області. 

Відповідне рішення 25 квітня під час засідання онлайн-сесії ухвалили депутати міської ради, пишуть «НикВести».

Рішення про прокладання водогону з Нової Одеси приймали на підставі техніко-економічних розрахунків французьких спеціалістів на замовлення Європейського інвестиційного банку, повідомив директор управління капітального будівництва Олексій Савчук.

— Цей водогін визначити як оптимальний для забезпечення водою Миколаєва, — додав Олексій Савчук. 

Прокладання нового водогону передбачає будівництво трьох об'єктів, які знаходяться на території Миколаєва та за його межами, повідомив Олексій Савчук. Саме тому, пояснив він, замовником цих робіт має бути Служба відновлення області. 

Депутати також включили питання будівництва магістрального водогону в Програму економічного і соціального розвитку Миколаєва і планують завершити роботи до 2026 року. 

Водночас депутати направили 990 тисяч гривень на будівництво трьох обʼєктів майбутнього водогону. Ці кошти зняли з ремонту внутрішньоквартального проїзду міської лікарні №1.

— Це необхідно для того, щоб пришвидшити юридичну частину Служби відновлення. Тобто оголошення закупівель а так далі. У порівнянні з усією сумою, яка необхідна на цей обʼєкт — це зовсім нічого. Але вона дуже потрібна, щоб пришвидшити процес закупівлі. Ці кошти зараз в УКСі — це внутрішній перерозподіл коштів, — сказав Олексій Савчук. 

Новини

6 травня 2024
5 травня 2024